Dato/tid
05.03.2019
19:30 – 22:00
Sted
KoncertKirken
WOWOWOW + Foredrag
> kollektiv > samvær > fællesskab > netværk > autonomi> tilstedeværelse > komposition > selskab > arbejde > verden > ord > gruppering > deling > utopi > lag > pluralisme > samarbejde > forbundenhed > placering >
WOWOWOW er et samarbejde mellem danserkollektivet Fanclub og koreograf Quim Bigas (ES), en undersøgelse inden for og omkring kollektivitet, i tæt forbindelse mellem performere og publikum.
WOWOWOW er plads for refleksion omkring kollektiv(et). Et sted hvor et sæt billeder fremkaldes og forsvinder. En samling handlinger og flygtige udsagn. En radikal måde at indgå i en struktur ud fra et perspektiv af konstant tilstedeværelse og relation. Du. Vi. Os.
WOWOWOW foreslår en visualisering af “vores” bevægelse som en måde at udfolde en samling, en økologi af ting, hvor visse aspekter af selvet kommer til spil som en måde at udløse forskellige lag af relationer, der finder sted i de øjeblikke vi tale om “os”. Et stort, omend lille bitte – os.
Fanclub (DK/SE/NO) er et danserskollektiv der inviterer kunstnere de finder fascinerende i forskellige samarbejder. I 2010 kom Andrea Deres, Carolina Bäckman, Ellesiv V. Selseng og Sofia Karlsson sammen med et ønske om at udfordre arbejdsformer inden for dansk dansekunst. I dag ser de sig selv som en kollektiv i løbende udvikling, der samarbejder med mennesker fra forskellige genrer med et ønske om at udforske strukturer rundt og inden for kunstformen samt deres rolle som dansere og selvproducerende kunstnere. Deres arbejde spænder fra større og mindre sceneproduktioner, videokunst, events, koncerter, delingsstrukturer og skriveritualer.
Quim Bigas Bassart (ES) er en kunstner, der arbejder inden for koreografi, performancekunst, information og uddannelse. Hans interesse for dans ligger i koreografien, konversationen, øvelsen og mødet. Arbejdsmæssig tenderer han at fokusere på bevægelsesforskning, sociale interaktioner og informationsprocedurer. Hans værker er meget forskelligartede, placerede omkring en nysgerrighed og aktivering af blikket, ideen om oplevelse, nutiden, performativitet og engagement i et kunstnerisk miljø. Quim bor for tiden mellem København og Barcelona, hvor han udvikler sit eget arbejde, samt samarbejder med andre kunstnere og faciliterer sessioner i koreografi som en del af det faste personale ved Statens Scenekunstskole i København.
Credits
Produktion: Fanclub
Koreografi: Quim Bigas
Dans: Andrea Deres, Carolina Bäckman, Sofia Karlsson, Ellesiv V. Selseng, Quim Bigas
Grafisk design: Jacob Grønbech Jensen
Tekniker: Filip Vilhelmsson
Støttet af: Statens Kunstfond, Dansehallerne
Residens: Dansstationen, L’animal a l’esquena
Mere info: https://www.dansehallerne.dk/forestilling/wowowow/
BILLETTER: https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/wowowow-2/
NB: denne aften er der foredrag kl 21 efter forestillingen!
Fællesskabets krop & Udenforskabets uret
March 5th at 21.00
Efter Fanclubs nye forestilling WoWoWoW vil Eksistensfilosofisk Akademis egen Jon Auring Grimm and Stine Zink Kaasgaard holde foredrag.
Fællesskabets krop
Jon Auring Grimm vil tilnærme sig en forståelse af fællesskabet gennem læsninger af henholdsvis Georges Bataille, Friedrich Nietzsche og forsøgsvis Norman O. Brown. Et fællesskab er ikke indeholdt i sin bestemmelse. Der er altid noget ved fællesskabet der undslipper fastholdelsen. Derfor er det heller ikke nok at bestemme fællesskabets rammer eller identitet, hvis man vil forstå dets indre beskaffenhed, eller med Batailles ord, dets immanensforbindelser. Men hvorledes kan vi da nærme os en forståelse af fællesskabet, hvis det konstant unddrager sig? Og hvad vil det sige at være udleveret til, deltage i og hengive sig til fællesskabets krop? Fællesskabets rammer, struktur og værdier udtømmer det måske ikke, men de kan animere det og give det retning, der både kan være katastrofal, ekstatisk, eksplosiv, let, erotisk, dansende, krigerisk og/eller overstrømmende.
Udenforskabets uret
Stine Zink Kaasgaard vil, i forlængelse af tanken om fællesskab som en i sig altid unddragende bestemmelse, undersøge det udenfor, der kan opstå, hvis vi – modsat denne forståelse – agerer ud fra fællesskab som noget afgrænset, der altså kan lukke ude; et udenforskab, uden rettigheder. Et fællesskab er ikke indeholdt i sin bestemmelse. Men en bestemmelse kan lade nogen udenfor fællesskabet. For at træde med udenfor, følger vi Arendt i hendes overvejelser om flygtninge og statsløse og spørger til det ubeskyttede udenfor, fællesskabet kan gøre sig skyldigt i, når det lukker ude. Dér hvor mennesket mister sin stemme og sin mulighed for at handle (på en måde, der gør sig gældende), hører de rettigheder, vi ellers sværger at værne om, inde. Men kan ’vi’ forsvare det?
NB. event in Danish
Det kræver billet til forestillingen at komme ind til foredraget.