Dato/tid
02.03.2020
20:00 – 21:30
Sted
KoncertKirken
Ilaria Macedonio – cembalo
Marie Stockmarr Becker – viola da braccio
Johann Sebastian Bach
Sonater for viola da gamba og cembalo
Sonate BWV 1027 i G Dur
Adagio – Allegro ma non tanto – Andante – Allegro moderato
Sonate BWV 1028 i D Dur
Adagio – Allegro – Andante – Allegro
Sonate BWV 1029 i G moll
Vivace – Adagio – Allegro
De tre sonater for viola da gamba og obligat cembalo BWV 1027-1029 hører til blandt Bach’s kammermusikalske mesterværker. Da det eneste overleverede originale nodemateriale af værkerne er manuskriptet af Sonate BWV 1027, kan sonaternes præcise kompositionsdato ikke fastslås med sikkerhed.
Flere forskellige forskere er dog kommet frem til at værkerne højst sandsynligt blev komponeret i Leipzig i slutningen af 1730’erne eller i begyndelsen af 1740’erne.
Sonate BWV 1027 fndes også i en version for to traversføjter og basso continuo under nummeret BWV 1039. Sonate BWV 1028 indeholder en andante (3. sats) der minder om arien med obligat violin ”Erbarme dich, mein Gott” fra Matthæus passionen. Alle tre sonater er komponeret i stærk polyfon stil som lægger sig tæt op af triosonaterne.
Den dansk-italienske duo bestående af cembalist Ilaria Macedonio og bratschist Marie Stockmarr Becker blev dannet i 2013. De to musikere mødte hinanden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium’s linje for tidlig musik, hvor de bl.a. studerede kammermusik med Ketil Haugsand. De har siden spillet sammen i mange forskellige sammenhænge både som duo og i større ensembler. De har optrådt som duo i København og Umbrien, Italien.
Ilaria er født i Assisi, Italien og kommer fra en musikerfamilie. Hun begyndte at studere klaver som 7-årig og vandt allerede som 8-årig første prisen i musikkonkurrencen Settenote i Arrone. Siden da har hun vundet priser i fere konkurrencer, bl.a. Piccole Mani i Perugia, Concorso Musical Città di Castelnouvo Garfagnana og Concorso Hyperion i Rom. I 2006 gav Ilaria sin debut som solist i Mozart’s klaverkoncert KV 414 med ensemble Le Metamorfosi Musicali i Umbria og Lazio. Fra 2014 studerede Ilaria på tidlig musik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med cembalo som hovedfag hos Ketil Haugsand. Som cembalosolist har hun spillet Bach’s Goldbergvariationer på Midsommer Barok-festivalen i Frederiksberg slotskirke, Bach’s koncert for 2 cembali BWV 1060 i København og Bach’s cembalokoncert BWV 1055 i Holbæk. Ilaria har deltaget i master class og workshops med bl.a. Andrew Lawrence-King, Peter Spissky, Imbi Tarum, Alfredo Bernardini, Lars Ulrik Mortensen, Ton Koopman og Ketil Are Haugsand. I 2017-2018 har Ilaria studeret Artist Diploma hos Jane Chapman og Terence Charlston på Royal College of Music i London. Her fordybede Ilaria sig desuden forskellige kammermusikprojekter. Hun har optrådt som continuo spiller på Greenwich Music Festival i 2017, som solist på Southbank Centre og på Mottifont National Trust Museum i maj 2018.
Marie spiller med barokensembler som Concerto Copenhagen, Camerata Øresund og Göteborg Baroque og hun er en aktiv kammermusiker. Fra 2014 til 2016 var hun kontraktansat i Danmarks Radios symfoniorkester. Hun er desuden alternerende stemmeleder for bratschgruppen i Basel Sinfonietta – et orkester der specialiserer sig i ny musik. I den forbindelse har hun turneret med uropførelser i Schweiz,
Tyskland, Østrig og Japan.
Marie studerede bratsch med Geneviève Strosser og kammermusik med Anton Kernjak på Musik-Akademiet i Basel. Her tog hun tidlig musik som valgfag og studerede barokbratsch med David Plantier på Schola Cantorum Basiliensis. Hun afsluttede sine studier med en Master of Arts i 2011. Senere specialiserede hun sig yderligere i tidlig musik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med barokbratsch som hovedfag hos Peter Spissky og kammermusik hos Ketil Haugsand.
Marie har spillet kammermusikkoncerter på Architasto festival i Rom (IT), på Fringe under MA Festival i Brugge (BE) og Oude Muziek Utrecht (NL) og på American Bach Summer Festival i San Francisco (US).
Entré: 100 DKK / Stud. 50 DKK
EARLY MONDAY støttes af Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Knud Højgaards Fond.