Dato/tid
16.10.2013
20:00
Sted
KoncertKirken
Velkommen til musikalsk vinaften i KoncertKirken! Franske vine fra Chateau Le Rait kan nydes, mens man lytter til smægtende franske baroktoner præsenteret af La Lumiere du Nord. Den franske folkelige og talende barokmusik forstærker på fineste vis indtrykket af Chateau le Rait´s økologiske og meget folkelige vine. Læs mere om musik og vin på www.lalumieredunord.dk og www.chateaulerait.wordpress.com
Jesenka Balic Zunic: barokviolin, Gunnhild Tønder: cembalo.
Entré: 250 kr. Ved forudbestilling 200 kr. via http://billetto.dk/
OM CHATEAU LE RAIT OG AFTENENS VINE: Château Le Raït ligger i udkanten af Bordeaux-regionen og har været ejet og drevet af samme familie i mere end 120 år. Som én af de første producenter i området omlagde man i 1980 hele produktionen til økologi. Lige siden har økologi og produktionsmetoder med et minimum af intervention været i fokus. Dette adskiller vinene fra den konservative Bordeaux stil.
RAIT-VINENE:
Rosé crémant (eller méthode traditionelle som den tekniske betegnelse er)
Uprætentiøs og boblende rosé med struktur, krop på brusen og masser af frugtsødme, spændstig saftighed og frisk syre. Smag og aroma leder tankerne hen på marcipan og sprøde røde bær som kirsebær og skovjordbær. Nydes fx som aperitif eller til sushi eller desserter.
Rød Til forskel fra de fleste konventionelle bordeauxer er vores rødvin ukompliceret, frugtig, fuld af liv, frisk syre og terroir, men uden skarpe tanniner. Smag og aroma er præget af mørke skovbær og kirsebær samt lidt lakrids og laurbær i eftersmagen. En let og sprælsk rødvin til bordets glæder, som skal nydes ung til fx bøf og bistrokøkken.
Tør hvid Ligesom vores rødvin er vores tørre hvidvin ganske let og lavet med det formål at blive nydt som en ung vin. Smag og aroma er præget af grønne æbler og pærer, måske lidt hyldeblomst, med en frisk og livlig syre. Nydes fx til lette fiskeretter eller grøntsagsretter.
Hvid crémant (méthode traditionelle) Hvide bobler med fin struktur og frisk syre. Vinen er brut (tør) men har stadig masser af frugtsødme med smags- og aromamæssige hentydninger til nye sprøde æbler og pærer samt en lille smule ristet toast i eftersmagen. Nydes fx som aperitif, i solnedgangen eller til tærter og lidt tungere fiskeretter.